EHBB
eerste hulp bij beperking

Wat kan je verwachten

Wat kan je verwachten?

webXpress_Academy_tipsentrucs_300px.jpg
 
 

 

Praktijkgericht

 

Als je onze vorming volgt ga je naar huis met een "eerste hulp koffertje" met informatie die bruikbaar is in de praktijk. We hebben ervaring met dit doelpubliek.  Aan de hand van veel voorbeelden uit ons werkveld leer je de leefwereld van mensen met een mentale beperking beter begrijpen. Onze voorbeelden zijn herkenbaar en nodigen uit om zelf je ervaring te vertellen.  We vinden het zelf belangrijk om alles in mensentaal uit te leggen.

Omdat we beiden ons werk zeer graag doen, proberen we dat ook voor anderen waar te maken. 

Alles begint met een goed contact.  Hoe doe je dat, een goede relatie opbouwen met een persoon met een mentale beperking?  Wat begrijpen deze mensen en wat niet?  Hoe kan je je communicatie juist afstemmen? Wat als er probleemgedrag is? Hoe pak je dit best aan?

Als basis gebruiken we de sociaal emotionele ontwikkelingstheorie van A. Dosen.  We gaan uit van het aankunnen in de plaats van het kunnen.  voorbeeld: iemand kent alle handelingen om de afwas te doen, heeft er tijd voor, maar toch gebeurt het niet.  Wat is hier de oorzaak van?  Er is ook ruimte voor vragen en eigen inbreng uit de praktijk